Kατηγορίες
Uncategorized

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Στις 8 Μάρτη γιορτάζουμε και τιμούμε τους αγώνες των φεμινιστριών, τα επιτεύγματα, τις κατακτήσεις και τις προόδους των γυναικών και των κοριτσιών για ίσα δικαιώματα και ισότιμη συμμετοχή σε όλους τους τομείς της ζωής. Ταυτόχρονα, η 8η Μάρτη είναι εδώ για να μας θυμίζει πως η νομοθετική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων δεν αρκεί και πολύ συχνά στην πράξη παραβιάζεται.

Ακόμη και σήμερα αγωνιζόμαστε για ισότιμη αμοιβή στην εργασία και το «σπάσιμο της γυάλινης οροφής». Αγωνιζόμαστε για την ισότιμη συμμετοχή μας στην πολιτική, στους μαζικούς χώρους, σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στον αυτοπροσδιορισμό όλων των γυναικών, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, ηλικίας, σεξουαλικής ταυτότητας, γλώσσας, τάξης, εργασίας και εκπαίδευσης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον σεξισμό και τα έμφυλα στερεότυπα.

Η 8η Μάρτη σηματοδοτεί ότι είναι αναγκαίο να συμβούν και άλλες κοινωνικές και πολιτισμικές αλλαγές για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας. Για έναν κόσμο συμπεριληπτικό, δημοκρατικό, αλληλέγγυο και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Νέο Ψυχικό, 7/3/2024

Η επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού Μαρία Αποστολάκη

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.