Kατηγορίες
Uncategorized

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι των Ενεργών Πολιτών

ΑΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα.. Μεγάλωσε στο Ψυχικό και σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στη Μεγάλη Βρετανία όπου έκανε και μεταπτυχιακές σπουδές (MBA). Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και από το 2014 εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΣΙΑ)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο νέο Ψυχικό. Σπούδασα στα ΤΕΕ Χαλανδρίου και έχω πτυχίο τμήματος οικονομίας και διοίκησης, ειδικότητας υπαλλήλων διοίκησης. Επιμορφώθηκα με διάφορα σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου και μιλάω πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.
Μου αρέσει ο κινηματογράφος, ο χορός και το τένις και έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά δρώμενα στον Δήμο μας.
Η τοπική αυτοδιοίκηση εκτός από μία διοικητική, οικονομική και κοινωνική οντότητα , είναι και μια πολιτιστική οντότητα, που πρέπει να αναπτύσσει για αυτό τον σκοπό πολύπλευρες δράσεις για την τοπική κοινωνία. Η πολιτιστική ανάπτυξη σε έναν Δήμο είναι η δημιουργία υποδομών για την παραγωγή πολιτιστικών προϊόντων και η ενθάρρυνση και ο συντονισμός των ατόμων στην περιοχή του Δήμου, ώστε να εκφράζονται, να ενεργοποιούνται ελεύθερα και δημιουργικά με ποικίλα ενδιαφέροντα.
Πολύ λίγα από αυτά που αναφέρω γίνονται στον Δήμο μας και σε αυτό τον τομέα θέλω να προσφέρω. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και πολλά χρόνια εντάχθηκα στους Ενεργούς Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού, μία Δημοτική Κίνηση που εκφράζει τις απόψεις μου και με συνέπεια αγωνίζεται για έναν καλύτερο Δήμο.

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ)

Εν ενεργεία Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ και Πρόεδρος Μελετητικής Εταιρείας. Παντρεμένος με τη δικηγόρο Τάνια Σαρώφ και πατέρας του Τοπογράφου Μηχανικού Πέτρου Βελισσάριου.Κατοικώ στο Ψυχικό από το 1992. Επί 50 χρόνια ανελλιπώς στην Ανανεωτική Αριστερά με ενδιαφέρον για τα κοινά (ΤΕΕ, Σύλλογος Τοπογράφων κλπ.).Η εταιρεία μας εκπόνησε την κτηματογράφηση για το Εθνικό Κτηματολόγιο σε Φιλοθέη και Ν. Ψυχικό και την συλλογή και επεξεργασία των Δηλώσεων Ιδιοκτησίας στο Ψυχικό. Ως εκ τούτου, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής και ειδικά των Δημόσιων και Δημοτικών χώρων. Μου αρέσουν η λογοτεχνία, η μουσική, τα ταξίδια, ο αθλητισμός, ο κινηματογράφος.
Η συμμετοχή μου, ανεξάρτητα της εκλογής μου, θα επικεντρωθεί:
• Στην ενίσχυση της μηδενικής κοινωνικής και συλλογικής ζωής στο Δήμο και ειδικά στη Φιλοθέη – Ψυχικό. Οι δημότες είναι αμέτοχοι επειδή η δημοτική αρχή δεν τους δίνει βήμα.
• Στην προστασία και αναβάθμιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων και κυρίως του πράσινου.
• Στην επισκόπηση της αυθαίρετης δόμησης και στην προστασία των χρήσεων γης.
• Στην πρόληψη και προστασία κατοίκων και χώρων από καιρικά φαινόμενα (χιόνι, βροχή, αέρας) και η ενεργοποίηση για την γρήγορη αποκατάστασή των ζημιών. Είναι ντροπή να παραλύει το προάστιο με κάθε καιρικό φαινόμενο και να μην υπάρχει στοιχειώδης μέριμνα από το Δήμο για τους κατοίκους του.

ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Γεννήθηκα στο Νέο Ψυχικό το 1958 και πήγα στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο Νέου Ψυχικού. Σπούδασα Εργοδηγός Ηλεκτρονικός και μετά Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
Εργάστηκα και συνεχίζω να εργάζομαι στον Ιδιωτικό Τομέα σε εργασίες συναφείς των σπουδών μου.
Έχω δύο παιδιά και δραστηριοποιήθηκα στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ν. Ψυχικού και αργότερα σαν μέλος Δ.Σ. και Πρόεδρος στον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδών Ν. Ψυχικού.
Υπήρξα μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Ψυχικού εκπροσωπώντας την Παράταξη των Ενεργών Πολιτών.
Η Μαρία Αποστολάκη είναι ένα νέο πρόσωπο στους Ενεργούς Πολίτες που θα διεκδικήσει με την υποψηφιότητα της να ταράξει την στασιμότητα, τον συντηρητισμό και την μονομέρεια που διακρίνει χρόνια τώρα την διοίκηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας. Η νομική της κατάρτιση σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη ευαισθησία της σε κοινωνικά ζητήματα, εγγυώνται έναν διαφορετικό «αέρα» στα Δημοτικά πράγματα.

ΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΤΙΝΑ)

Γεννήθηκα, κατοικώ και εργάζομαι στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Κατάγομαι από οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Δραστηριοποιούμαι από την Μεταπολίτευση, από μαθήτρια, για τοπικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Αρχικά ως μέλος της ΚΝΕ, του ΚΚΕ, από την ίδρυσή του στον Συνασπισμό της Αριστεράς και στη συνέχεια σον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Αγαπώ την περιοχή μας και ενδιαφέρομαι για καλύτερες συνθήκες και ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

ΔΑΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΚΛΕΙΩ (ΜΑΙΡΗ)

Συνθέτης, ερμηνεύτρια και καθηγήτρια φωνητικής.
Γεννήθηκε κι’ έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα. Κατόπιν εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στο μέχρι σήμερα σπίτι της στη Φιλοθέη.
Πατέρας της ο ζωγράφος – χαράκτης Σταύρος Δαλάκος, καλλιτεχνικός και διοικητικός προϊστάμενος στην Στέγη Γραμμάτων και Kαλών Tεχνών, μητέρα της η Χρηστίνα οικοδέσποινα της Gallerie D’ Art στην καρδιά της Αθήνας, με πλούσια εικαστική δράση.
Από τα οχτώ της χρόνια , άρχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών, για πιάνο, αρμονία, κατόπιν με λυρικό τραγούδι, ολοκληρώνοντας πάνω σ’ αυτό, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg. Στα χρόνια της εφηβείας άρχισε η διαδρομή της στο τραγούδι, με μια μακριά θητεία στις boites,
με συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, σε θέατρα, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στην δισκογραφία, ερμηνεύοντας τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες: Γιάννη Μαρκόπουλο, Μάνο Χατζιδάκι, Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια από όλο τον κόσμο και δικά της.
Γύρω στο ’80 αρχίζει να διδάσκει, φωνητική σε μεγάλα Ωδεία, σε μουσικά σεμινάρια για ηθοποιούς του Μίνου Βολανάκη, δίδαξε επίσης ομάδες παιδιών.
Βραβεύεται για την ερμηνεία της στους Β’ Αγώνες της Κέρκυρας του Μάνου Χατζιδάκι και συμμετέχει στην θεαρική του παράσταση “Πορνογραφία”.
Υπήρξε ενεργό μέλος της ΜΟΥΣΥΝΚΑ – Μουσικός Συνεταιρισμός Καλλιτεχνών.
Μέχρι σήμερα δημιουργεί και παρουσιάζει δικές της συνθέσεις.

ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΚΥΒΕΛΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και τα τελευταία είκοσι χρόνια κατοικώ στο πατρικό μου σπίτι στη Φιλοθέη. Αποφοίτησα από το Αμερικανικό Κολλέγιο (Pierce). Σπούδασα Νεοελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Φοίτησα στις σχολές Καλών Τεχνών Wimbledon School of Art και St. Martin’s School of Art στο Λονδίνο, σπουδάζοντας ζωγραφική και Ιστορία της τέχνης. Ασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με τα εικαστικά, ενώ έχω εργαστεί ως επιμελήτρια ύλης, διορθώτρια και εικονογράφος στον περιοδικό τύπο και το Μέγαρο Μουσικής. Ήμουν υποψήφια κοινοτική σύμβουλος με τους Ενεργούς Πολίτες στις δημοτικές εκλογές το 2014. Είμαι επίσης μέλος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Φιλοθέης. Με την υποψηφιότητά μου δίνω προτεραιότητα στα θέματα περιβάλλοντος και πρασίνου, καθώς πιστεύω ότι στον δήμο μας πρέπει να πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης με οικολογικό πρόσημο, φυτεύσεις και επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναμόρφωση των εισόδων στη Φιλοθέη από τις δύο μεγάλες αρτηρίες των Λεωφόρων Κηφισίας και Καποδιστρίου

ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Ιωάννης Καλογεράς είναι Δρ. Σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου εργάζεται από το 1984. Έλαβε το πτυχίο του Γεωλόγου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, διδακτορικό τίτλο στη Σεισμολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Γεωπληροφορική από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ποικίλης θεματολογία στα πλαίσια κύκλων σπουδών συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εργάζεται στον τομέα της Σεισμολογίας και Τεχνικής Σεισμολογίας και συμμετέχει σε πολλά ερευνητικά έργα είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος είτε ως κύριος ερευνητής. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων με κριτές. Κατά την τελευταία 15ετία έχει οργανώσει και υποστηρίζει διαθεματικές εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με στόχο την αντισεισμική προστασία. Έχει διατελέσει εκλεγμένος εκπρόσωπος ερευνητών σε επιτροπές και εκλεγμένος πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για πολλές θητείες. Υποστηρίζει ενεργά συνεργατικές δράσεις (ΒΙΟΜΕ, αγορές χωρίς μεσάζοντες, μικρούς τοπικούς παραγωγούς). Είναι κάτοικος Νέου Ψυχικού από το 1972. Είναι παντρεμένος και έχει 2 κόρες.

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία. Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε με την είσοδό της στο πανεπιστήμιο όπου σπούδασε Οικονομικά. Πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές στο Μοντρεάλ του Καναδά. Ήταν επιχειρηματίας για δεκαετίες. Έχει δυο παιδιά με επιτυχία στους τομείς τους, και τρείς εγγονές. Ασχολείται με τη συγγραφή και έχει ήδη εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές. Στο Ψυχικό εγκαταστάθηκε και ζει περισσότερο από δυο δεκαετίες. Τα ενδιαφέροντα της για το προάστιο στρέφονται:1)στη διατήρηση της φυσιογνωμίας του ως Κηπούπολη 2) στην καθαριότητα 3)στη διαμόρφωση των πεζοδρομίων και των δρόμων 4) στην ανάπτυξη του πολιτισμού 5) στη συμμετοχή και την ενημέρωση των πολιτών στα θέματα που απασχολούν το προάστιο. Προτείνει να θεσμοθετηθεί για κάθε ακίνητο μια υποχρεωτικά ελεύθερη θέση πάρκινγκ που θα διευκολύνει στην προσωρινή στάθμευση ανθρώπων με προβλήματα. Οραματίζεται έναν Δήμο που θα σέβεται τον Πολίτη παρέχοντας δραστηριότητες για όλους, παιδιά και μεγάλους, με Διαφάνεια και συνετή διαχείριση των οικονομικών του. Προτάσσει την ίση μεταχείριση και των τριών δημοτικών κοινοτήτων σε όλα τα επίπεδα.

ΚΕΛΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

Η Μαριλένα είναι Πολιτική Επιστήμων. Γεννήθηκε το 1995 στο Νέο Ψυχικό. Σπούδασε «Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση» στο ΕΚΠΑ και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό «Διεθνής Πολιτική Θεωρία» στο Πανεπιστήμιο St. Andrews στη Σκωτία. Ήταν εθελόντρια στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ’, όπου έκανε μαθήματα αγγλικών σε παιδιά-πρόσφυγες, βοηθώντας συγχρόνως την ενσωμάτωσή τους στο Ελληνικό σχολείο. Την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα ζητήματα φύλου και θέλει να ασχοληθεί με το πώς η ισότητα των φύλων αντανακλάται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΚΟΛΟΚΑΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Κατοικώ στο Νέο Ψυχικό με την οικογένεια μου από επιλογή. Σπούδασα Παιδαγωγικά στην Κρήτη και Κοινωνιολογία στο Παρίσι. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων από το Πανεπιστήμιο Paris 8 στις κοινωνικές επιστήμες και από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγεία στη διοίκηση μονάδων υγείας. Εργάζομαι στο πεδίο των εξαρτήσεων από το 1994, πρώτα στο Παρίσι και έπειτα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η συμμετοχή μου στα κοινά ήταν πάντα η άλλη όψη της προσωπικής και επαγγελματικής μου διαδρομής, είτε συμμετέχοντας διαχρονικά στην προσπάθεια της ανανεωτικής Αριστεράς στην Ελλάδα, σε οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών αλλά και στον χώρο του συνδικαλισμού, με συνεχή εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζόμενων στο ΚΕΘΕΑ την τελευταία εικοσαετία και με πολλές θητείες ως Πρόεδρος. Σήμερα κατέχω τη θέση του Αντιπροέδρου.

Οι Ενεργοί Πολίτες έχουν μια διαφορετική πρόταση για το πώς μπορεί να είναι και να λειτουργεί μια γειτονιά, που σέβεται τους κατοίκους και για έναν Δήμο που λειτουργεί ως κοινότητα πολιτών με λόγο και συμμετοχή. Το να θέσω την επιστημονική μου κατάρτιση, την επαγγελματική μου εμπειρία και την κοινωνική μου δράση στη διάθεση της προσπάθειας των Ενεργών Πολιτών και της Μαρίας Αποστολάκη για μια ανθρώπινη πόλη, είναι σίγουρα τιμητικό για μένα κι ελπίζω χρήσιμο για τους συμπολίτες μου. 

ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γεννημένος στη Φιλοθέη, από τις πρώτες οικογένειες της Εθνικής Τράπεζας, Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Εργάστηκα στη Γ.Γ. Πολιτισμού στον Τομέα των Τεχνικών Έργων ως το 2011. Από μικρός στον Α.Ο. Φιλοθέης και στη συνέχεια Σύμβουλός του. Αγωνίστηκα από το 1981 για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στη Φιλοθέη. Συμμετείχα στην έκδοση της Τοπικής Εφημερίδας «Πικροδάφνη», που θυμούνται οι παλαιότεροι. Το 2015 έγινα μέλος των Ενεργών Πολιτών και το 2019 εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος. Ήμουν από τους πρώτους που πρότειναν την ανακαίνιση του Παιδικό Κήπου Πικιώνη, του «παιδικού παραδείσου». Επίσης πρότεινα το Πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους», δωρεάν, όπως εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πρότασή μου ήταν επίσης να κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι που να συνδέουν τα τρία προάστια.

ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΝΑ)

Γεννήθηκε και κατοικεί στο Νέο Ψυχικό. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κελαντωνάκη και έχει δύο παιδιά, τον Άρη, 31 ετών και την Μαριλένα, 28 ετών. Έχει πτυχίο «Ελληνικού Πολιτισμού» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τώρα κάνει Μεταπτυχιακό στη «Νεώτερη και σύγχρονη Ελληνική Ιστορία». Εργάσθηκε στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ» απ’ όπου έχει πάρει σύνταξη. Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού
Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζόμενων. Επίσης συμμετείχε στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου, στα οποία φοίτησαν τα παιδιά της. Στον συνδυασμό των Ενεργών Πολιτών συμμετέχει ως υποψήφια από το 2006, ενώ στις εκλογές του 2010 είχε εκλεγεί στο Τοπικό Συμβούλιο
του Νέου Ψυχικού. Θέλει και μπορεί να προσφέρει σε θέματα πολιτισμού και γυναικείων δικαιωμάτων

ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗ-ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γεννήθηκα στο κέντρο της Αθήνας και από…6 ημερών κατοικώ συνεχώς, με σύντομα διαλλείματα, στο Νέο Ψυχικό. Φοίτησα 6 χρόνια στο Δημοτικό του Παλιού Ψυχικού, 6 χρόνια στο Γυμνάσιο Φιλοθέης και 6 χρόνια στην Ιατρική Αθηνών. Ειδικεύτηκα στην Παθολογία και κατόπιν, μετά από διετή μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ, στην Αιματολογία. Τόσο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας όσο και στη μεταπολίτευση, συμμετείχα ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, και αργότερα στην ΕΙΝΑΠ.
Πιστεύω ακράδαντα ότι Υγεία και Παιδεία είναι δυο τομείς όπου όλοι οι πολίτες δικαιούνται ισότιμη πρόσβαση και ίση μεταχείριση, γι’ αυτό και καθ’ όλη την επαγγελματική μου πορεία υπηρέτησα στο ΕΣΥ και συνταξιοδοτήθηκα από την Αιματολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Πειραιά «Μεταξά», την οποία διηύθυνα κατά τα τελευταία 10 δύσκολα χρόνια της κρίσης. Παράλληλα, ανέπτυξα εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο, που συνεχίζω μέχρι σήμερα.
Έχω δύο παιδιά που φοίτησαν στο 1ο Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο του Νέου Ψυχικού. Παρότι ήμουν πολύ απασχολημένη με την οικογένεια και την εργασία μου, παρακολουθούσα τις εξελίξεις στο αγαπημένο μου προάστειο και τώρα πιά, θα ήθελα ως Ενεργός Πολίτης, να συνεισφέρω ποικιλοτρόπως στην βελτίωση της διαβίωσης σε αυτό.
Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια των συμπολιτών καθώς και την Εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων.

ΜΟΣΧΟΣ ΠΑΪΠΕΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΓΓΕΛΟΣ)

Γεννήθηκε το 1991. Είναι δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Πασσάου της Γερμανίας. Γνωρίζει άπταιστα Γερμανικά και Αγγλικά. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Φιλοσοφίας του Δικαίου της Νομικής σχολής του ΕΚΠΑ. Το 2021 ήταν προπονητής της ομάδας Διεθνούς Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης η οποία έλαβε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη ζωγραφική και τη γλυπτική. Έχει μεγαλώσει στη Φιλοθέη και το Ψυχικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές από τις προσφερόμενες από το δήμο δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων το καλλιτεχνικό εργαστήρι της Πινακοθήκης Λέφα και την ερασιτεχνική άθληση στον στίβο της Φιλοθέης.
Θέλει να δει έναν δήμο που να διοικείται από φρέσκους και δημιουργικούς ανθρώπους, όπως είναι η Μαρία Αποστολάκη, να αξιοποιεί με διαφάνεια την πολιτιστική του κληρονομιά, να παρέχει σε όλους τους δημότες όλων των ηλικιών δυνατότητες κοινωνικοποίησης και ανταλλαγής ερεθισμάτων εντός ενός ανεπτυγμένου δημόσιου χώρου, και ερεθίσματα για υψηλού επιπέδου πνευματικές, καλλιτεχνικές και φυσικές δραστηριότητες

ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ (ΧΡΟΝΗΣ)

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και μένω στο αγαπημένο μου Νέο Ψυχικό. Σπούδασα οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Πήρα μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών, παρών στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣΟΕΕ και του Πρώτου Πανσπουδαστικό Συνέδριου της ΕΦΕΕ .
Εργάσθηκα για σαράντα χρόνια σαν διευθυντής πωλήσεων, εμπορικός διευθυντής και γενικός διευθυντής σε επώνυμες Ελληνικές Εταιρείες Επίπλων, όπου και εξακολουθώ να
«παρεμβαίνω» δημιουργικά σαν μέλος ΔΣ.
Με την Σαπφώ Μπουντουργιάννη, πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Αθηνών(Δημόσιο δίκαιο) αποκτήσαμε την Έλενα, αρχιτέκτονα μηχανικό και διδάκτωρ φιλοσοφικής, καθώς και μία
αξιαγάπητη εγγονούλα την Σαπφούλα.
Το 2002 μετά από πρόσκληση της Νάντιας Σουμπασάκη, εντάχθηκα στους Ενεργούς Πολίτες Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού, επιδιώκοντας ένα καλύτερο, πράσινο και αξιοπρεπές
προάστιο για όλους τους Δημότες, χωρίς διακρίσεις και διαπλοκές. Συνέβαλα στην πολιτιστική ζωή του Δήμου σαν μέλος του ΔΣ του ΜΕΟ και επεδίωξα με γνώμονα την
συναίνεση να συνεισφέρω θετικά στα Δημοτικά δρώμενα.
Ζω στην πιο «παραμελημένη περιοχή του Δήμου μας» σύμφωνα με τα λόγια του Δημάρχου μας, που παρά τις εξαγγελίες παραμένει δυστυχώς παραμελημένη. Με τους δημότες Μαζί, σε ένα κίνημα πολιτών, μπορούμε να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε προς το καλύτερο την φυσιογνωμία του ενιαίου Δήμου μας, όπου θα μπορεί κάποιος να ζήσει ισότιμα σε ένα ολοένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στην έντονη κλιματική αλλαγή που συντελείται.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα και εργάζομαι ως Ιδιωτικός Υπάλληλος στο Νέο Ψυχικό.Είμαι νέο μέλος των Ενεργών Πολιτών και συμμετέχω στην προσπάθεια της Δημοτικής μας κίνησης για μια αλλαγή στο Δήμο μας. Ονειρεύομαι έναν Δήμο με περισσότερο πράσινο, πιο καθαρό και με δομές προστασίας για τα αδέσποτα ζώα και θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για αυτό, μαζί με την ομάδα μας.

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ


Ονομάζομαι Αντώνης Παπουτσής, του Παναγιώτη και της Άννας. Γεννήθηκα στο Βέλο Κορινθίας το 1962 και ήρθα στην Αθήνα το 1979. Σπούδασα στην ΑΣΟΕΕ, στο οικονομικό τμήμα. Εντάχθηκα στην αριστερά, όπως οι περισσότεροι νέοι εκείνης της εποχής. Το γεγονός αυτό με βοήθησε να βλέπω με διαφορετικό τρόπο την κοινωνία. Έτσι ευαισθητοποιήθηκα σε ζήτηματα όπως η δημοκρατία, η ισότητα και η ειρήνη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ήμουν αρχικά στις Αριστερές Συσπειρώσεις και αργότερα οργανώθηκα στο Δημοκρατικό Αγώνα (Ρήγας Φεραίος).
Αφού τελείωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις (στο Πολεμικό Ναυτικό), εργάζομαι σε Τεχνική Εταιρία την οποία ίδρυσαν τα αδέλφια μου . Έχω δημιουργήσει οικογένεια με την σύζυγό μου, Κωνσταντίνα, και έχουμε μία κόρη, την Ελευθερία. Θέλω να συνεισφέρω στην τοπική αυτοδιοίκηση και θα αγωνιστώ για έναν Δήμο που θα προσφέρει τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής κάθε δημότη και δημότισσας στη ζωή της πόλης.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΛΑΧΕΡΙΑ (ΡΟΥΛΑ)

Κατοικεί μόνιμα από το 1960 στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει δυο παιδιά. Εργαζόταν ως μηχανικός στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ασχολούνταν συστηματικά με Ιδρύματα Πρόνοιας και Παιδικούς Σταθμούς. Λόγω των σπουδών και της επαγγελματικής της εμπειρίας μπορεί να συμβάλει ιδιαίτερα στους τομείς των τεχνικών έργων κι την κοινωνική πολιτική. Μετέχει στα κοινά με τους Ενεργούς Πολίτες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκα το 1967 στο Νέο Ψυχικό. Είμαι μόνιμος κάτοικος Νέου Ψυχικού. Από το 1992 μέχρι και σήμερα είμαι μαχόμενος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και διατηρώ γραφείο στο Νέο Ψυχικό. Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια ανέπτυξα συνδικαλιστική δράση και ενεργό συμμετοχή στο φοιτητικό κίνημα εμπνευσμένος από τις ιδέες της Αριστεράς και του Σοσιαλισμού. Κατά την διάρκεια και της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ασχολούμαι με τα κοινά τόσο στο επίπεδο του Δήμου μας όσο και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες των εργαζομένων και των πολιτών για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, για την ειρήνη, την οικολογία, τον ρατσισμό, για την πάλη τους για ένα κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, δημιουργικό με δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. Είμαι απόγονος αντιστασιακής οικογένειας, υιός του Ζώη Πολιτικού από τον οποίο και κληρονόμησα την αγάπη του για τον τόπο του και τον άνθρωπο. Είμαι κάτοικος αυτής της πόλης και με δημοκρατικό πνεύμα επιθυμώ να εργασθούμε μαζί για το κοινό καλό και το συμφέρον των πολιτών αυτού του δήμου όπου ζούμε και εργαζόμαστε. Με δύναμη ψυχής, γνώσης και εμπειρίας θέλω να προσφέρω στον τόπο μας, για ένα καλύτερο αύριο για την πορεία του Δήμου μας, για εμάς και τα παιδιά μας.

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Είναι Δημοσιογράφος εδώ και 25 χρόνια σε περιοδικά, ραδιόφωνο και websites, Τακτικό Μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ). Έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, και μιλάει τρεις γλώσσες. Είναι μέλος της Αριστεράς από την εποχή του Ρήγα Φεραίου και από το 2014 εργάζεται με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή. Γέννημα-θρέμμα Νεοψυχικιώτης, θέλει να ασχοληθεί ενεργά με την κατάρτιση ενός προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, που είτε δεν έχουν κατοικία, είτε έχουν εγκαταλειφθεί, στον δήμο μας.

ΣΜΥΡΝΑΚΗ-ΠΟΡΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Μεγάλωσε στο Νέο Ψυχικό, όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάστηκε στα δημόσια σχολεία του. Είναι παντρεμένη με τον νεοψυχικιώτη Γιάννη Σμυρνάκη και έχουν 2 γιους, 42 και 40 ετών. Σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Έχει ειδικευθεί στη δυσλεξία και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην σύνταξη του νόμου για τον τρόπο εξέτασης των μαθητών με δυσλεξία, στις πανελλήνιες και τις ενδοσχολικές εξετάσεις το 2001.Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ιδρύτριας της δημοτικής κίνησης των Ενεργών Πολιτών, Νάντιας Σουμπασάκη, και είναι μέλος τους εδώ και πολλά χρόνια.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Λέγομαι Ελένη Σταυροπούλου και γεννήθηκα στην Αθήνα.
Είμαι εικαστικός, νοικοκυρά, σύζυγος και μάνα.
Συμμετείχα από πολύ νέα στους κοινωνικούς αγώνες και υπήρξα μέλος συλλόγων Γυναικών και Γονέων.
Συμμετέχω στον συνδυασμό Ενεργοί Πολίτες Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης, Ψυχικού για μία αλλαγή προς το καλύτερο στον Δήμο μας.
Μέλημα της επικεφαλής, των συνυποψηφίων μου και δικό μου είναι η πραγματοποίηση των υποσχέσεών μας, όπως αυτές αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται να κάνει πολιτική ανάπτυξης. Να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθαριότητας και του πράσινου, των σχολείων κλπ. Να υπάρχει διαφάνεια και να εφαρμόζονται οι νόμοι.

ΤΣΑΓΚΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Γεννήθηκα στις Πεύκες Αρχαίας Ολυμπίας. Κατοικώ στο Νέο Ψυχικό από το 1985. Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά.Σπούδασα Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ειδικεύτηκα στους Η/Υ.
Μετέχω σε περιβαλλοντικές ομάδες και σε κοινωνικά κινήματα αλληλεγγύης.Από το 2000 έως σήμερα διδάσκω στο 1ο ΓΕΛ Νέου Ψυχικού στο οποίο διετέλεσα Διευθυντής από το Μάιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2023.Πιστεύω στη βιώσιμη ανάπτυξη με αειφορία κάνοντάς το πράξη ως βιοκαλλιεργητής.Παλεύω για ένα Δήμο που θα είναι δίπλα στους Πολίτες με ειλικρίνεια, διαφάνεια και συμμετοχή. Για να υπάρχει προσβασιμότητα από όλες και όλους μας στους κοινόχρηστους και Δημοτικούς χώρους και για να αξιοποιηθεί η Δημοτική περιουσία προς όφελος των Συνδημοτών. Ήμουν υποψήφιος με τους «Ενεργούς Πολίτες» στις Δημοτικές εκλογές το 2002, το 2006 και το 2014. Εκλέχτηκα μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο Νέου Ψυχικού την περίοδο 2010-2014 και αντιπρόεδρος την περίοδο 2019-2023. Συνδικαλιστικά μετέχω στην Α-Γ ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας και διετέλεσα Πρόεδρός της από το 2014 έως το 2018.

ΧΑΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Έχω γεννηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχω οικογένεια με 2 παιδιά, είμαι κάτοικος και δημότης από το 1995.
Είμαι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου και Δημόσιου ΙΕΚ Τεχνικής σχολής Ηλεκτρονικών Εφαρμογών με εξειδίκευση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα φωτοβολταϊκά.
Έχω εργαστεί επί 20 χρόνια σε διεύθυνση τραπεζικού οργανισμού και από το 2013 έως σήμερα δραστηριοποιούμαι ως έμπορος.
Θέλω με την συμμετοχή μου στα Κοινά, με την παράταξη των Ενεργών Πολιτών και τη Μαρία Αποστολάκη, να συμβάλλω στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος του Δήμου μας και την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.