Kατηγορίες
Uncategorized

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ενεργά παρόντες στην μάχη των δημοτικών εκλογών του 2023 στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού
 Στηρίζουν ως υποψήφια Δήμαρχο την νέα δικηγόρο Μαρία Αποστολάκη
 Η σχετική πρόταση έγινε από την ιδρύτρια των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Νάντια Σουμπασάκη και έγινε δεκτή ομόφωνα στην σχετική διαβούλευση

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είμαστε μια αυτόνομη Δημοτική Κίνηση με συνεχή ζωή και δράση από το 1997. Συγκροτήθηκε από πολίτες που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και της οικολογίας αλλά συσπειρώνουμε πέρα από κομματικά όρια, γύρω από κοινό πρόγραμμα και δράσεις, ένα ευρύ φάσμα της τοπικής κοινωνίας.
Ιδρυθήκαμε στον τότε Δήμο Νέου Ψυχικού και από το 2010 λειτουργούμε ως ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού- Φιλοθέης-Ψυχικού, καλύπτοντας με την δράση μας το σύνολο του Ενιαίου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ επιδιώκουμε σταθερά από την ίδρυση μας έως και σήμερα:
 Αλλαγές στην οργάνωση και διοίκηση του Δήμου, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική, διαφανής και χρήσιμη για τους δημότες.
 Ανακατανομή στις δαπάνες, από τη σπατάλη για δημόσιες σχέσεις και απευθείας αναθέσεις σε «κολλητούς», προς κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές και δραστηριότητες και πάνω από όλα για καλύτερη καθαριότητα, περισσότερο πράσινο, καλύτερες πλατείες και παιδικές χαρές.
Υπηρετούμε αυτούς τους στόχους επί εικοσιπέντε χρόνια, με συνέπεια, ήθος και εντιμότητα. Γι’ αυτό και η παρουσία μας έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στα δημοτικά μας πράγματα, κατακτώντας την αναγνώριση και τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Η παρέμβαση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ από το 1997 έως το 2019, με επικεφαλής την Νάντια Σουμπασάκη, έχει στο ενεργητικό της μια ισχυρή καταγραφή στην τοπική κοινωνία, μέσα και έξω από τα Δημοτικά Συμβούλια, με εκατοντάδες πρωτοβουλίες και
δράσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.


Η πραγματικότητα δυστυχώς εδώ και χρόνια, δείχνει ότι τα προεκλογικά προγράμματα και για τον δήμο μας, είναι γεμάτα με ιλουστρασιόν υποσχέσεις, που μένουν στα χαρτιά, και «απολογισμούς» που εξωραΐζουν τα πάντα. Δήθεν μεγάλα έργα που δεν ξεκίνησαν ποτέ και ξεχάστηκαν την επομένη των εκλογών. Ακριβοπληρωμένες μελέτες που έμειναν στα χαρτιά. Αυτή η διαπίστωση αφορά δυστυχώς και τον απολογισμό της απερχόμενης δημοτικής αρχής του κυρίου Γαλάνη.


Εμείς οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είμαστε αντίθετοι με αυτή την παλαιοκομματική και πολιτικάντικη τακτική. Αρνούμαστε να ακολουθήσουμε την «πεπατημένη». Ζητάμε τη στήριξή σας, χωρίς να «τάζουμε λαγούς με πετραχήλια». Χωρίς κάλπικες
υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επομένη των εκλογών.


Θέλουμε ένα Δήμο σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό, που να σέβεται τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα των κατοίκων του. Ένα Δήμο που να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των δημοτών, που να αξιοποιεί παραγωγικά κάθε διαθέσιμο θεσμό και κονδύλι. Ένα Δήμο-υπόδειγμα σε ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής μέριμνας. Ένα Δήμο- στήριγμα όσων πάσχουν ή μειονεκτούν. Ένα δήμο που να ενθαρρύνει την συμμετοχή της νέας γενιάς στα κοινά.


Στηριγμένοι σε αυτή την σημαντική και θετική παρακαταθήκη, οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού δηλώνουμε και πάλι ΕΝΕΡΓΟΙ και ΠΑΡΟΝΤΕΣ στα δημοτικά πράγματα. Στηρίζοντας, μετά από πρόταση της Νάντιας Σουμπασάκη, διαβούλευση και ομόφωνη αποδοχή της, ενόψει και των προσεχών Δημοτικών Εκλογών την υποψηφιότητα της δικηγόρου Μαρίας Αποστολάκη για την θέση της Υποψήφιας Δημάρχου.


Θέλουμε όμως και την δική σας συμμετοχή, με ιδέες και προτάσεις, για το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει. Η δική σας συμβολή είναι πολύτιμη. Χωρίς τη συμμετοχή του Δημότη- Πολίτη, καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει πράξη και να πετύχει.


Η νέα υποψήφια δήμαρχος Μαρία Αποστολάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για να είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Νέου Ψυχικού-Φιλοθέης-Ψυχικού. Η πρόταση είναι ιδιαίτερα τιμητική καθώς προέρχεται από μια ιστορική παράταξη που έχει καταθέσει το δημοκρατικό και προοδευτικό της στίγμα στα δημοτικά πράγματα. Με αυτή την έννοια, το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο και το επόμενο διάστημα θα αγωνιστούμε όλες και όλοι για να αναδείξουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση τη δημοκρατική και συμμετοχική αντίληψή μας για τη διοίκηση του Δήμου με έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών. Θα αγωνιστούμε να συσπειρώσουμε το νεανικό, δημιουργικό και προοδευτικό δυναμικό των συμπολιτών μας γιατί όσο δυναμικότερα εκφραστεί , τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το αποτύπωμα που θα αφήσει»

24 Ιανουαρίου 2023

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.